TIBI kryštáliky zadarmo

TIBI huba, TIBI vodné kryštáliky

vodný kefír

(darček zadarmo)

 Podmienky zaslania:

TIBI huba (TIBI kryštáliky) sa dajú kúpiť napr. na internete. My vám ich dáme zdarma. Máme ich však len obmedzené množstvo z vlastnej nadprodukcie. Podmienkou pre ich zaslanie je:
– TIBI hubu zašleme len ako súčasť objednávky aspoň jedného produktu z našej ponuky
bežné poštovné a balné Vašej objednávky navýšime jednotne o 1 € (suma na pokrytie nákladov na nárast poštovného), pre členov 2,95 € (paradoxne vyššia položka, posielame však samostatnú zásielku, čo obnáša poštovné za doporučený list a bublinkovú obálku).
– balíček s hubou môže mať posunutý dátum odoslania, balíčky s hubou posielame tak, aby zbytočne nestáli na pošte cez víkendy a sviatky.

ak máme v ponuke viacej darčekov, v rámci jednej objednávky si môžete vybrať len jeden z nich

– zaslané množstvo cca 3 dl čistej TIBI huby postačuje na opakovanú produkciu 2 -3 litrov vodného kefíru, postupne sa huba rozmnoží
– keďže TIBI hubu zasielame len ako darček, nemôže byť nijako nárokovateľná
– TIBI kryštáliky neposielame automaticky, ak máte o ne záujem, musíte to uviesť do poznámky v objednávke prípravkov (v prípade, že ste tak neurobili, svoj záujem avizujte okamžite formou odpovede na mail potvrdzujúci prijatie vašej objednávky)
– ak záujem o TIBI kryštáliky neuvediete v objednávke, nedostanete ich s tovarom a požiadate o ne dodatočne, poštovné a balné náklady vám budeme účtovať ako samostatnú zásielku v cene 2,95€ s platbou vopred
– TIBI kryštáliky treba čo najskôr dať do cukrovo-ovocného nálevu, nenechávajte zásielku ani 1 deň zbytočne na pošte
– ponuka TIBI huby je vždy časovo obmedzená a bude upravovaná podľa našich možností
– ponuka TIBI huby vo forme darčeka momentálne platí:

neobmedzene

TIBI – nápoj tretieho tisícročia

Nadpis a zdroj použitých informácii:
PhDr., PaedDr. Petr Nečas, CSc.: Civilizačné choroby, výživa a my

“Nápoj Tibi odporúčam pre domácu výrobu všetkým, ktorým na sebe len trošku záleží.”

Áno, je to skutočne nápoj tretieho tisícročia, aj keď sú o ňom zmienky aj v biblii. Tak neuveriteľne dlho nám trvalo, než sme „vedecky“ prišli na túto pravdu, že TIBI robí zázraky, ktoré medicína proste nevie. Veď vyčistí naše telá zanesené toxickými látkami, dá im väčšiu odolnosť, resp. imunitu a ešte doplní stále chýbajúcu bioenergiu, čiže vitalitu – to sa dnes považuje takmer za zázrak, a ten si môžete robiť doma, žiadne varenie a za dva dni je všetko hotové.

Spoločenstvo kvasiniek a baktérií používali ľudia na celom svete už od pradávna pre výrobu zdravých kvasných nápojov a potravín, najmä rôznych kefírov. Nápoje, ktoré sa kvasným procesom vyrábajú, obsahujú veľmi vzácne a zaujímavé látky, ktoré sa v bežnej potrave takmer nenachádzajú. Kvasný proces je tým chemickým zázrakom, ktorý to vie. Nápoj TIBI je známy aj pod názvom “japonské morské kryštály”, “živé zrnká”, ale aj “vodný kefír”. Kryštály Tibi sú naozaj živé zrnká, rastú a množia sa veľmi rýchlo, stačí im k životu len voda a cukor. Preto, aby nápoj kvasil, musíme do neho pridať figy (zanechávajú však za sebou drobné zrnka), alebo sušené slivky (dávajú nápoju farbu whisky – nie však jej chuť), alebo sušené marhule (aj po dôkladnom oplachovanie zostávajú zvyšky sírenia ovocia a dávajú nápoju mierne štipľavú chuť, ktorú najmä deti vždy neakceptujú, ja ho milujem), všetko predchádzajúce ovocia môžu nahradiť aj hrozienka. Pre zvýšenie kyslosti pridáme ešte citrón. Hotový nápoj je veľmi chutný, ako citrónový džús, chuť si volíme sami množstvom cukru a pridaním sušeného ovocia. Chladený je výborný a nízka teplota značne predlžuje jeho životnosť. Chuť je však len jeden aspekt, vynikajúcich liečivých účinkov je mnoho. Ten kto užíva tento nápoj preventívne sa liečiť nemusí. Poznám pár lekárov, ktorí “ordinujú” minimálne jeden liter Tibi na pečeňové problémy, inému pacientovi taktiež na ľadvinové či močové problémy, ste unavení? Tak aspoň 1,5 litra denne a bez práškov. Že by naše alternatívne metódy zasiahli i hlavy pomazané??

Ja len dodám, že vodný kefír sa v lekárstve môže užívať pre mnoho účelov, liečia sa ním zápaly pečene, žlčníkové i ľadvinové problémy, katary, choroby močových ciest, zápaly čriev, sklerózy, infarkty, pri žltačkovej diéte, osvedčil sa mi najmä pri čistení u kožných chorôb, choroby ženských orgánov a celý rad ďalších vážnych ochorení.

Konkrétny presný návod na výrobu troch litrov nápoja:

Spotreba pre jedného človeka je 1,5 litra na deň, výrobná kvasná doba je 48 hodín – preto tie 3 litre ako základ.

• 9 polievkových lyžíc kryštálov Tibi,

• 15 až 21 dkg bežného kryštálového cukru,

• 3 kusy sušeného ovocia, alebo asi 20 ks hrozienok,

• tri ¼ citrónu, kôru citrónu dobre umyjeme, citrón sa vymačká až je nápoj hotový.

Ideálna pre výrobu je trojlitrová fľaša od uhoriek, nápoj občas zamiešať !

Stáčanie nápoja, čo je scedenie do sklenenej nádoby, v ktorej nápoj uschováme do chladničky, závisí na našej potrebe:

• nápoj po 24 hodinách pôsobí preháňavo,

• nápoj po 48 hodinách normalizuje a je pre bežné užívanie,

• trojdenný nápoj a starší skôr upcháva. Po stočení kryštáliky dobre prepláchneme studenou vodou a postup opakujeme.

/Zdroj použitých informácii: PhDr., PaedDr. Petr Nečas, CSc.: Civilizačné choroby, výživa a my/

—————-
Informácia o výrobe 2 litrov nápoja, ako to robíme my:

Pre nás je nápoj robený predošlým spôsobom príliš sladký a málo nasýtený CO2. Preto sme si postup časom upravili:

• cca 5 dcl TIBI,

• 5 polievkových lyžíc = 7,5 dkg bežného kryštálového cukru,

• 5 sušených hrozienok, stredne veľké (v nápoji naboptnajú a tie veľké potom neprejdú hrdlom fľaše)

• dvojlitrová fľaša od kofoly

Tiby, cukor, hrozienka dáme do fľaše, doplníme vodu cca 8 cm od vrchu, natvrdo zatiahneme vrchnák, premiešame, fľašu odložíme. Necháme stáť cca 10 – 12 dní.

Vo fľaši sa vytvorí veľké množstvo CO2, fľaša bude ako z kameňa, vznikne obrovský tlak, vrchnák povoľujeme opatrne, aby tlak postupne klesol, ináč máme nápoj behom 3 sekúnd po celej kuchyni.

Citrónom ochucujeme až pri pití.

Keďže chceme mať nápoj k dispozícii denne, musíme ho vyrábať naraz vo viacerých fľašiach s 1 – 2 dňovým posunom.

A prečo v názve len informácia a nie návod? Lebo niektorí ľudia dokážu neskutočné. Neberieme žiadnu zodpovednosť, ak niekto doma niečo vyvedie. Aj tak si myslím, že si každý musí nájsť pre neho optimálny postup.

Zo začiatku sme vrchnák nechávali nedotiahnutý, aby prebytočná CO2 unikala, silne nasýtený nápoj nám ale viacej chutí. Už sme mali vo fľaši aj cez 1 liter huby a stála zatvorená vyše 3 týždne, zabudli sme pred dovolenkou uvoľniť vrchnáky. Nič sa nestalo. Naša skúsenosť hovorí, že kofolová fľaša vydrží neskutočne veľa. Ale neodporúčam nikomu skúšať.